Vertrouwenspersoon jeugdhulp

Heb je te maken met jeugdhulp?

Wil je advies, heb je een vraag of een klacht? De vertrouwenspersonen van het AKJ en Adviespunt Zorgbelang helpen je verder.

Bel 088 555 1000

(ma t/m vr van 09:00 - 17:00, lokaal gesprekstarief)


Of stuur een e-mail naar info@akj.nl of chat op www.akj.nl (chat open: op ma-do van 16:00-20:00 uur / vr van 15:00-17:00 uur).

Onafhankelijke hulp voor kind en ouder

De vertrouwenspersonen zijn onafhankelijk en hebben geheimhoudingsplicht.

Onze dienstverlening is gratis.

Afbeelding Website Kindervoetjes

 

Waarvoor kun je terecht bij de vertrouwenspersonen jeugd?

  • Vertrouwenspersonen geven informatie als je vragen hebt over je rechten en plichten. Ze weten alles over de wetten en regels binnen de zorg voor jeugd.

  • De vertrouwenspersoon helpt je bij het bespreekbaar maken van onvrede met je hulpverlener. Of ondersteunt je bij het indienen van een klacht.

  • Ondersteun jij iemand die met zorg voor jeugd te maken heeft? Weet dan dat vertrouwenspersonen ook jou kunnen coachen en adviseren. Zo sta je een stuk sterker.

  • Ook pakken we jouw signalen op. Alle vragen en klachten worden anoniem geregistreerd en geanalyseerd. Deze bespreken we met de instellingen en gemeente. Daarbij dringen we aan op verbetering. 

Lees praktijkvoorbeelden van mensen die contact met ons opnemen 

 

Klachten over vertrouwenswerk jeugd

Wie niet tevreden is over ons, mag dat laten weten. Wij vinden het belangrijk om te horen wat er niet goed ging en wat we daaraan kunnen doen. Lees meer over de klachtenprocedure.